Search results

Filters

  • Journals
  • Date

Search results

Number of results: 2
items per page: 25 50 75
Sort by:
Keywords ewolucja dietetyka
Download PDF Download RIS Download Bibtex

Abstract

O tym, jaki wpływ ma ewolucja na nasze preferencje żywieniowe, opowiada prof. dr hab. Marek Konarzewski z Uniwersytetu w Białymstoku, prezes Polskiej Akademii Nauk.
Go to article

Authors and Affiliations

Marek Konarzewski
1

  1. prezes Polskiej Akademii Nauk
Download PDF Download RIS Download Bibtex

Abstract

Nasza codzienna dieta składa się z węglowodanów, lipidów, białek, minerałów i witamin, które dostarczają energii i służą jako budulec naszego organizmu. Jedzenie jest paliwem naszego życia – bez niego umarlibyśmy w ciągu kilku tygodni.
Go to article

Authors and Affiliations

Carsten Carlberg
1

  1. Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN, Olsztynie

This page uses 'cookies'. Learn more