Powrót
Menu
Strona główna
O nas
Czasopisma PAN
Polityka ochrony i archiwizacji
Indeksy
Tytuły czasopism
Autorzy publikacji
Kontakt
A
A
Czcionka domyślna
A
+
Czcionka średnia
A
++
Czcionka duża
Kontrast domyślny
Kontrast czarno-żółty
pl
en
pl
Publikacje PAN
Jak wyszukiwać?
wyszukiwanie zaawansowane
Wyniki wyszukiwania
Szukana fraza:
[Autorzy = "Rosiak, Elżbieta"]
Filtruj wyniki
Filtruj wyniki
Czasopisma
ACADEMIA - magazyn Polskiej Akademii Nauk (2)
ACADEMIA - The magazine of the Polish Academy of Sciences (2)
Wybierz
Autorzy
Rosiak, Elżbieta (2)
Wybierz
Słowa kluczowe
bakterie (1)
mikrobiologia (1)
modele matematyczne (1)
patogeny (1)
przemysł spożywczy (1)
żywność (1)
Wybierz
Data
Data początkowa:
Data końcowa:
Typ
Artykuł (2)
Wybierz
Język
eng (2)
Wybierz
Wyniki wyszukiwania
Wyników:
4
Wyników na stronie:
25
50
75
Sortuj wg:
trafności
popularności
z 1
A Lurking Danger - Listeriosis
Elżbieta Rosiak
ACADEMIA. The magazine of the Polish Academy of Sciences | 2023 | No 1 (77) Security
| 32-35 | DOI:
10.24425/academiaPAS.2023.146573
Słowa kluczowe
bacteria
food
microbiology
Abstrakt
Pobierz PDF
Pobierz RIS
Pobierz Bibtex
Autorzy i Afiliacje
Abstrakt
To save time and for the sake of convenience, we often reach for ready-to-eat meals, such as pre-made salads. But how safe are they?
Przejdź do artykułu
Autorzy i Afiliacje
Elżbieta Rosiak
1
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences (SGGW)
Scientific Support for the Food Industry
Elżbieta Rosiak
ACADEMIA. The magazine of the Polish Academy of Sciences | 2023 | No 3 (79) Progress
| 72-73 | DOI:
10.24425/academiaPAS.2023.147471
Słowa kluczowe
mathematical models
food industry
pathogens
Abstrakt
Pobierz PDF
Pobierz RIS
Pobierz Bibtex
Autorzy i Afiliacje
Abstrakt
Predictive mathematical models have useful applications in the food industry – preventing the loss and wastage of food, thereby conserving resources.
Przejdź do artykułu
Autorzy i Afiliacje
Elżbieta Rosiak
1
Institute of Human Nutrition SciencesWarsaw University of Life Sciences (SGGW)
Naukowe wsparcie dla branży spożywczej
Elżbieta Rosiak
ACADEMIA. Magazyn Polskiej Akademii Nauk | 2023 | No 3 (75) Postęp
| 72-73 | DOI:
10.24425/academiaPAN.2023.147450
Słowa kluczowe
modele matematyczne
przemysł spożywczy
patogeny
Abstrakt
Pobierz PDF
Pobierz RIS
Pobierz Bibtex
Autorzy i Afiliacje
Abstrakt
Matematyczne modele prognostyczne mają zastosowanie w przemyśle spożywczym. Zapobiegają stratom i marnotrawstwu żywności i przyczyniają się do oszczędzania zasobów.
Przejdź do artykułu
Autorzy i Afiliacje
Elżbieta Rosiak
1
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiegow Warszawie
Uwaga:
Listeria monocytogenes
Elżbieta Rosiak
ACADEMIA. Magazyn Polskiej Akademii Nauk | 2023 | No 1 (73) Bezpieczeństwo
| 32-35 | DOI:
10.24425/academiaPAN.2023.146439
Słowa kluczowe
bakterie
żywność
mikrobiologia
Abstrakt
Pobierz PDF
Pobierz RIS
Pobierz Bibtex
Autorzy i Afiliacje
Abstrakt
Żeby oszczędzić czas, ułatwić sobie życie, często sięgamy po gotowe dania, produkowane przemysłowo surówki i sałatki. Co warto o nich wiedzieć?
Przejdź do artykułu
Autorzy i Afiliacje
Elżbieta Rosiak
1
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW w Warszawie
1
Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'.
Więcej informacji
Rozumiem